Taitei de casa

de Dea_Dea in Paste, 1 Mai 2013 | 5254 vizualizari

 

Este o reteta de la bunica mea, pe care m-a invatat sa o fac . Sunt taiati din cutit si intinsi cu sucitoarea.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa:

Ouale se pun in castron , se pune sarea, 4 linguri de faina, si se omogenizeaza bine.

Se adauga faina treptat pana obtinem un aluat nu prea tare , cat sa il putem intinde cu sucitoarea.

Se imparte aluatul in 3. Se ia fiecare parte si se intinde cu sucitoarea pana va avea 3-4 mm. Apoi se pudreaza cu faina se pune pe sucitoare si cu mainile se trage orizontal pe aluat (fara sa se apese)si se rostogoleste iar apoi se trage inapoi catre noi.Facem asa de cateva ori pe fiecare parte, pana devine subtire(sa se vada prin el).

Foile de taitei se pun la uscat cam 30 -40 min. Se ruleaza foaia se taie in doua si se taie cu cutitul fasii subtiri.

Se desfac cu mana si se lasa iarasi la uscat .

TIPS-URI

1

La mine aU intrat 11 linguri de faina. Trebuie sa avem grija la faina , daca este prea multa se vor infinde foarte greu si se vor farama.

2

Trebuie sa se aiba grija sa nu lasam prea mult foaia la uscat deoarece se faramiteaza la taiat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa, cu ou, reteta de baza pentru un aluat perfect