Tajina tunisiana cu conopida si carne

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 21 Oct 2018 | 2937 vizualizari

 

Ce-mi place aceasta mancare tunisiana. Usor de facut si puteti diversifica variantele la infinit.
Tajina tunisiana este total diferita de cea marocana.
Este ca un "quiche" fara aluat sau ca o omleta groasa si consistenta.
Dupa varianta cu ton si cea cu pui va propun astazi o varianta cu conopida si carne de vita tocata.
Ne-a placut foarte mult, conopida gatita astfel este foarte buna su gustoasa.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/03/tajina-tunisiana-cu-conopida-si-carne.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g de conopida fiarta
  • 300 g de carne de vita tocata
  • 1 ardel rosu lung
  • 1 ceapa
  • 2 linguri concentrat de rosii
  • 100 ml de apa
  • ½ lingurita pudra de coriandru (sau boabe)
  • ½ lingurita pudra de cumin
  • 1 lingurita pudra de curcuma
  • boia de ardei
  • 6 oua
  • 2 linguri de coriandru proaspat tocat
  • 100 g de cascaval ras
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper proaspat macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajina tunisiana cu conopida si carne:

Rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece cu otet.

Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida.

O puteti gati la aburi sau o puneti la fiert in apa fierbinte cu sare pentru 10-15 minute (buchetelele trebuie sa ramana un pic crocante).

Scurgeti conopida.

Curatati si spalati legumele.

Puneti la prajit ceapa tocata in uleiul incalzit, cu pudra de curcuma si cu pudra de chimen.

Adaugati carnea tocata si ardeiul rosu taiat lamele. Rumeniti impreuna amestecand.

Puneti sare si piper proaspat macinat.

Adaugati concentratul de rosii diluat in apa fiarta, verdeata tocata si lasati sa scada apa la foc potrivit timp de cateva minute. Lasati sa se raceasca.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Amestecati conopida fiarta cu carnea.

Intr-un bol amestecati ouale intregi cu cascavalul ras. Puneti sare, piper si boia de ardei.

Incorporati conopida cu carnea, amestecati si puneti intr-un vas de gratin uns.

Dati la cuptor timp de 45 de minute.

Lasati sa se raceasca un pic inainte de a o rasturna pe o farfurie de serviciu.

Se poate degusta cald, rece, caldut si acompania de o salata verde sau de muraturi.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajina tunisiana cu conopida si carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

25.10.2018, 18:55

Interesanta reteta !!! Merge la favorite

mihaelar63 1

25.10.2018, 18:59

Catalina , seamana cu un chec aperitiv ?

Catalina L 1

27.10.2018, 17:42

da Miha seamana dar la ei se cheama tajina hi hi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida la cuptor