Tajine de pui cu legume

de Sylvia in Pui, 8 Aug 2010 | 9895 vizualizari

 

A trecut ceva vreme de cand imi doream un vas de tajine, am tot amanat ca nu gaseam marimea potrivita si sunt destul de pretentioasa cu vasele mele. Vasul de tajine este un vas tarditional de ceramica, folosit in Africa, Maroc, Cipru, Tunisia, care are o forma tuguiata. Dupa ce ani la rand am luat lucruri care se dovedeau ulterior a nu fi asa folositoare chibzuiesc bine inainte de a-mi lua ceva . Vasul acesta mi-l doream pentru ca am tot vazut mancare preparata in el si toata lumea zicea ca e perfecta.

 

INGREDIENTE

  Avem nevoie de
  • cateva bucati de pui ( eu am pus doar 3 pulpe inferioare ca am facut in cantitate mica de proba   ), 
  • 5 cartofi mici rosii,
  • o ceapa echalote,
  • un dovlecel zuchinni,
  • un morcov de gradina.
 La capitolul condimente am folosit
  • sare,
  • piper,
  • putina boia,
  • ulei de masline,
  • un varf de cutit de curcuma, 
  • o lingurita de Raz el Hanout ( un condiment specific care are il compozitie curcuma, chimen, sare, fenicul, coriandru, ardei, usturoi, ghimbir ) cu un gust foarte particular pe care il gasm in mai toate mancarurile acestei regiuni.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajine de pui cu legume:

  Am condimentat pulpele de pui cu sare piper, boia si am pus peste el praf de Raz el Hanout.

  Am aranjat apoi in vasul de tajine legumele si am pus carnea deasupra. Am facut un amestec din o jumatate canita de apa, putina sare, piper, curcuma si Raz el hanout si am turnat peste carne si legume si am pus 2 crengute de cimbru verde.

   Aceasta operatiune fiind incheiata vasul a luat drumul cuptorului. L-am lasat 45 de minute la 210 grade cu capacul acoperit.

  Dupa 45 de minute i-am scos capacul si l-am mai lasat 15 fara sa se rumeneasca putin carnea. Daca vreti o compozitie mai zemoasa faceti toata operatiunea cu capac, este binevenit mai ales la tajine-ul de legume unde trebuie  sa ramana  mai mult sos.   Continut a fost delicios, cartofii foarte bine patrunsi, aroma data de condimentele specifice excelenta si carnea super frageda. Daca aveti ocazia sa va luati un asemnea  vas nu ezitati , merita din plin.   Se poate aseza pe masa asa cum este si se serveste fiecare din el ( traditia marocana spune cu mana, cu trei degete aici va las pe voi sa decideti ce si cum  ….eu nu am renuntat la furculita ) . O sa mai vin sigur cu alte retete  de tajine, pana atunci va invit la un capanel de pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Sylvia 1

10.08.2010, 15:11

Multumesc de laude o sa mai pun retete facute in vasul asta eu zic ca se poate adapta si face in vasul roman foarte bine orice reteta din aceasta.

ana 1

11.08.2010, 08:09

Silvia greu de crezut ca la noi in oras poti gasi ,nici curcuma ,asta stiu sigur pentru am cautat de multe ori in hipermarchet ,dar in zadara iar de Raz el hanout nu cred ca poate fi vorba

adry88 1

08.05.2011, 13:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Valdostana haiduceasca