Tarta Caprese

de adasev12 in Prajituri, 30 Oct 2012 | 4497 vizualizari

 

sursa deinspiratie: http://blog.giallozafferano.it/incucinapercaso/torta-caprese/

eu nu am respectat intocmai ingredientele,dar a iesit f buna oricum.merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri faina
  • 200 g nuca
  • 150 g margarina sau unt
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g ciocolata amaruie + 50 g ciocolata cu alune
  • 2 lingurite cacao
  • 2 oua
  • esenta de rom dupa gust
  • sirop:
  • 2 cesti de cafea espreso
  • 3 linguri mari de zahar
  • 50 g ciocolata cu alune
  • 2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Caprese:

Se freaca margarina/untul cu zaharul pudra, apoi se adauga cate un ou pe rand, mixandu-se foarte bine.

Ciocolata se topeste cu o lingura de lapte, se amesteca cu nuca data la robot, care in prealabil a fost putin prajita, apoi se adauga lingura cu lingura la compozitia initiala. Se mixeaza in continuare, se adauga si cacaoa, apoi faina la sfarsit. Se pune si esenta de rom, eu am pus jumatate de sticluta de 10 ml.

Se toarna compozitia intr-o tava rotunda de diametru 24 cm, unsa bine si data cu faina. Se coace cam 40 minute la 180 grade primele 20 minute, apoi la 160 grade.

Se scoate tarta si se toarna deasupra jumatate din siropul de cafea, restul de jumatate se pune de jur imprejurul tartei, sa se imbibe bine. Se lasa la frigider macar 2 ore, apoi se portioneaza si se serveste.

Siropul: se pune la foc cafeaua facuta cu zaharul si se fierbe cam 10 minute pana se ingroasa, se pune si ciocolata si se lasa pana se topeste. Se adauga si laptele si se ia de pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Caprese" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarte cu ciocolata