Tarta cu ananas si capsuni

de Panacris in Prajituri, 17 Apr 2015 | 3075 vizualizari

 

O minunăție de tartă, rapidă, ieftină și gustoasă;) ce se cere repetată ;)

 

INGREDIENTE

  • PENTRU TARTĂ:
  • Făină albă de grâu 100 g,
  • Zahăr pudră 65 g,
  • Sare iodată 1 praf,
  • Nuci măcinate 65 g,
  • Unt grăsime 68 % 65 g.
  • PENTRU UMPLUTURĂ:
  • Lapte 400 ml,
  • Budincă de căpșuni Dr. Oetker 1 plic,
  • Zahăr 3 linguri,
  • Ananas bucăți 1 conservă de la SunFood,
  • Căpșuni proaspete 300 g,
  • Tort Gelee ( gelatină roșie) de la Dr Oetker 1 plic.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ananas si capsuni:

Se amestecă ingredientele uscate, apoi se adaugă untul la temperatura camerei, se frâmăntă aluatul până se înglobează toate ingredientele. Se unge o formă de tartă, (cu diametrul 26 cm), cu puțin unt sau se tapetează cu foaie de pergament, se dă tarta la copt la 200 g în cuptorul electric sau la treapta 3 în cel cu gaz, cca. 12-15 minute, se scoate din cuptor după ce a trecut testul scobitorii și se lasă la răcit.

Pentru cremă se prepară budinca conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi se toarnă în tarta răcită.

Fructele din conservă și cele proaspete se așează după preferința voastră. Gelatina se dizolvă în sucul rămas de la conserva de ananas, se adaugă 2-3 linguri de zahăr și se pune la fiert, după primul clocot se dă deoparte, lăsându-se la răcorit.

Se adaugă peste fructele din tartă începând din mjiloc spre exterior. Tarta se dă la rece ptr minim 3 ore, cel mai indicat ar fi până a doua zi. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ananas si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

diaconta 1

17.04.2015, 20:20

Vreau si eu o bucatica

Panacris 1

17.04.2015, 20:36

Rocsi, Dia s-au duuss de mult Am luat-o pe urmele lui Medi, postez expirate )

mirela0911 1

18.04.2015, 14:55

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]