Tarta cu banane

de Furnicuti in Dulciuri, 15 Iul 2011 | 3937 vizualizari

 

O tarta delicioasa, cu blat crocant.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 125 g unt pentru aluat + 100 g unt pentru caramel
  • 50 g zahar pentru aluat + 120 g zahar pentru caramel
  • 200 - 300 g frisca lichida
  • 2-3 banane potrivite
  • 2-3 linguri lapte sau apa
  • zeama de lamaie

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu banane:

Din faina, unt si zahar framantam repede un aluat, adaugand putina apa rece, cat sa avem un aluat inchegat, care nu se lipeste de peretii vasului. Intindem aluatul cu sucitorul, pe o suprafata presarata cu putina faina. Asezam aluatul, care trebuie sa aiba cam 0.5cm grosime, in tava/tavile pregatite si le dam la frigider cam jumatate de ora.

Incingem cuptorul la 180 de grade si coacem aluatul 30 de minute, pana se coloreaza frumos pe margini. Lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim caramelul: punem 100g zahar intr-o tigaie de teflon, fara nimic altceva. La foc potrivit, lasam zaharul sa se caramelizeze, miscand din cand in cand tigaia. Cand tot zaharul s-a dizolvat, adaugam restul de unt si amestecam cu o lingura de lemn. Dupa ce untul s-a topit si s-a incorporat in caramel, adaugam si 2-3 linguri de lapte sau de apa, ca sa obtinem o consistenta mai lichida. Lasam si caramelul sa se raceasca.

Taiem bananele rondele si le asezam peste aluatul rece. Ungem cu zeama de lamaie, ca sa-si pastreze culoarea, iar deasupra turnam caramelul. Ornam cu frisca batuta si cu fulgi de ciocolata. Este minunata s-o mancati rece, dupa ce a stat cateva ore la frigider.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta Banoffee