Tarta cu banane si caramel

de ana in Dulciuri, 9 Apr 2010 | 4024 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 1 ou
  • 125 gr unt 
  • 1 jumatate de pahar de zahar
  • 1 jumatate plic praf de copt 
  • Pentru umplutura:
  • 3 Banane 
  • zeama de lamaie
  • 250 gr frisca
  • caramel
  • Pentru caramel
  • 400 gr lapte condensat
  • 100 gr unt
  • 30 gr miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu banane si caramel:

De preferat e sa pregatiti caramelul mai devreme pentru ca trebuie lasat 3 ore la racit (ceea ce eu nu am facut si nu s-a intarit foarte bine_)

Pregatiti aluatul amestecand toate ingredientele si il coaceti intr-o tava de tarta sau de care aveti.Sa nu creasca prea mult puneti o folie de aluminiu peste aluat si puneti cam 500 gr de fasole (dupa vreo 5 minute luati folia cu fasolea ca sa se coaca bine blatul)

Intre timp bateti frisca si o dati la rece,taiti felii bananele si le stropiti cu zeama de lamaie.

Caramel:

Intr-o cratita amestecati ingredientele si fierbeti la foc mic amestecand continu pana capata o culoare maronie (de caramel)

Blatul dupa ce s-a racit il punem intr-o farfurie ,punem un strat de banane,turnam caramelul apoi frisca .Ornam dupa preferinte.

O tinem 3 ore la rece cel putin .La noi nu a rezistat sa stea atat.

Este delicioasa.Am vazut la tv aceasta reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu banane si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Dana Cristea - pusikmea 1

12.04.2010, 19:57

arata super

ildikonr52 1

10.09.2010, 15:53

Faina nu se pune in blat? Cred ca este o greseala!

ana 1

14.09.2010, 09:23

Asa este ,am omis faina!Se pune cat cuprinde ,de modificat nu pot s-o mai modific!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu zmeura