Tarta cu branza

de mamaieelena in Prajituri, 2 Mar 2014 | 3112 vizualizari

 

De aceasta data am facut o tarta putin deosebita pentru mine si mi-a placut.Iata cum!!

 

INGREDIENTE

  • compozitia cremei:
  • 500g branza dulce
  • 3 linguri cu gris
  • 300 ml. lapte
  • 3 oua
  • 4 linguri cu miere
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • Blatul:
  • 4 oua 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza:

Se fierbe mai intai grisul cu laptele si se da la rece. Cand acesta este rece se amesteca cu restul de ingrdiente si se rastoarna intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pana la coacerea finala 45 de minute sau chiar o ora.

Se prepara intre timp si aluatul de pandispan astfel: se bat albusurile spuma, se adauga si zaharul, iar la sfarsit faina. Se rastoana apoi peste branza si se da iar la cuptor pana se rumeneste bine, 30 de minute. Se scoate si se lasa 10 minute, apoi se rastoarna pe un platou punanadu-l cu fata in jos pe marginea formei si cu o miscare ferma se rastoarna pe platou  se poate consuma calda sau rece.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

Eu nu am adaugat prea mult zahar dar voi veti face dupa gustul vostru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza, lamaie si bezea