Tarta cu branza si coacaze

de Sim0na in Dulciuri, 23 Apr 2013 | 3960 vizualizari

 

Astazi este o zi speciala... Acum 30 si ceva de ani :P, intr-o zi de doua ori mare - Vinerea Mare si Sf. Gheorghe, pe la ora 18, intr-o salvare uzata, s-a nascut o pustoaica.. cam neagra si cu o personalitateee... :))

Da dom`le, este ziua mea! :) La Multi Ani mie! Sa-mi dea Dumnezeu tot ceea ce doresc tuturor: sanatate, fericire, liniste sufleteasca si cat mai multe realizari!!

Si pentru ca anul acesta nu mi-am dorit decat o petrecere virtuala, va invit la o portie de tarta... o bunatate!!!
Pentru ca sunt incepatoare in tarte, m-am inspirat de la prietena mea Dia (http://www.bucataras.ro/retete/tarta-cu-urda-si-coacaze-rosii-22691.html), caruia ii multumesc ptr bunatatea asta!!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 240 g faina
  • 150 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar brun
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare

Umplutura:

  • 330 g branza dulce (PILOS)
  • 70 ml smantana lichida
  • 3 linguri zahar brun
  • 100 ml lapte dulce
  • 1 plic crema de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coacaze rosii (eu am avut la congelator)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si coacaze:

Untul la temparatura camerei l-am mixat cu zaharul, adaugand apoi pe rand si galbenusurile. Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt. Am incorporat faina in amestecul de ou si unt, la inceput cu mixerul, apoi am framantat usor cu mana, doar cat s-a incorporat faina. Am dat aluatul la frigider 30 minute.

Cat aluatul se odihnea, m-am ocupat de umplutura: intr-un bol am mixat branza cu smantana, zaharul brun si zaharul vanilat. Am adaugat treptat si laptele, apoi praful de vanilie.

Aluatul l-am scos din frigider, am oprit putin pentru grilajul de deasupra, iar restul l-am pus intre doua bucati de folie alimentara, si l-am intins cu sucitorul, dandu-i forma rotunda. 

Intr-o forma de tarta din ceramica, pe care am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu hartie de copt, am pus aluatul, ajutandu-ma de una dintre folii. Aluatul l-am intepat din loc in loc cu o furculita, apoi am pus amestecul de branza, am presarat coacaze (scurse bine de zeama) din abundenta, apoi din aluatul ramas am taiat fasii, pe care le-am pus deasupra.

Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 30 minute.

Cand tarta a fost gata, am mai pus cateva coacaze (era pacat de ele sa nu le folosesc cumva), apoi am pudrat cu zahar.

Am lasat tarta la rece pana a doua zi (asta a fost cam dificil..) apoi am papat cu mare pofta!!

A iesit PERFECTA!! Blatul fraged, usor sfaramicios, dar nu atat de sfaramicios incat sa nu poti taia.. iar combinatia de branza-vanilie-coacaze... este absolut delicioasa!!!


Pofta buna va doresc!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si coacaze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Satisfyyourcravings 1

23.04.2013, 14:55

Wow! Ce frumoasă este și sigur are un gust pe măsură! La mulți ani!

Panacris 1

23.04.2013, 18:25

La mulți ani și multă sănătate!

Sim0na 1

24.04.2013, 07:40

Va multumesc ptr urari si aprecieri! Pupici dulci tuturor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone