Tarta cu branza si visine

de Laly in Prajituri, 10 Aug 2010 | 9343 vizualizari

 

O tarta foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Aluat de tarta:
  • 300 ml apa minerala
  • 300 ml ulei
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 1 pachet pudding de vanilie
  • 7 oua
  • 300 gr visine (congelate,proaspete sau din compot) fara samburi
  • 200 ml smantana
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri de gris
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si visine:

Pentru aluat:

-amestecam apa minerala cu uleiul si un praf de sare.Se adauga faina pana iese un aluat tare,bun de intins.Se lasa aluatul 30 minute la frigider.

Pentru umplutura:

-punem branza la scurs.Cand este gata se pune intr-un castron impreuna cu smantana,zahar (cat de dulce doreste fiecare),ouale,praful de budinca nedizolvat,si esenta de lamaie.

Se mesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele.Se intinde aluatul,cat de gros doreste fiecare.

Se pune intr-o tava rotunda( se poate pune in orice forma dorim)aluatul,si se imbraca forma cu el.

Se lasa aluatul mai mare sa imbrace si peretii tavii.Se pune pe fundul tavii grisul, apoi se toarna umplutura.Se pun si visinele.

Se face un grilaj din coca ramasa.Se unge cu ou si se da la cuptor.Se lasa pana se rumeneste usor deasupra.

Se taie cand este rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Adinacarla 1

08.09.2010, 11:40

am venit si eu la desert ...cam tarziu

jolygina 1

19.09.2010, 00:51

pare foarte buna nu am facut nicodata sa ,trebuie sa incerc

elena1988 1

24.02.2011, 09:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta frageda cu prune si bezea-pentru Ionix....