Tarta cu budinca de orez si visine

de ianculubita in Prajituri, 30 Oct 2013 | 3642 vizualizari

 

Va las si ceva dulce la fel de bun si usor de pregatit

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foietaj
  • 1 l lapte
  • 5 linguri zahar
  • 1 ceasca orez cu bob rotund
  • coaja de lamaie scoasa sub forma de spirala
  • 1 baton de scortisoara
  • 4 oua
  • 125 Crema fina Delaco
  • visine
  • 1 plic glazura de gelatina transparenta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu budinca de orez si visine:

Mai intai pregatim budinca de orez;intr-un vas pe foc, punem laptele cu zahar,un praf de sare,coaja de lamaie,batonul de scortisoara iar dupa ce incepe sa fiarba adaugam orezul spalat si scurs;amestecam continuu sa nu se lipeasca,pana scade si s-a format budinca;dam vasul la rece,scoatem batonul de scortisoara,lamaia iar dupa ce s-a racit bine, adaugam branza,galbenusurile apoi usor incorporam albusurile spuma ai lasam deoparte

Forma de tort o capitonam cu aluat,intepam cu o furculita fundul si lasam la cuptor 10min;rasturnam budinca,nivelam suprafata,punem visine bine scurse si lasam la cuptor la foc mic 1h;dupa acest timp,lasam sa se raceasca foarte bine chiar pana a doua zi,dupa care punem tarta pe un platou,deasupra ornam cu visine si turnam glazura pregatita dupa instructiunile de pe plic apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu budinca de orez si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de biscuiti si miez de lapte