Tarta cu capsune

de Rahela Velicu in Prajituri, 3 Aug 2016 | 2548 vizualizari

 

Mai avem inca capsune la tara, putine, dar am mai gasit sa fac o tarta delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 1 ou
  • 70 g unt
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g capsuni + 3 linguri de zahar + 1 lingura de faina.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsune:

Amestecam mai intai faina cu praful de copt si cu zaharul. Adauagam oul si untul rece si amestecam cu mana. Va rezulta un aluat sfaramicios, nu legat bine.
Tapetam o forma de tarta dreptunghiulara sau o forma rotunda cu hartie de copt. Punem 1/3 din compozitie si presam cu degetele pe fundul formei, dar ridicam aprox. 1 cm si pe peretii formei sa nu curga crema de capsune.
Capunile le taiem in doua, adaugam zaharul si le punem pe foc aprox 10 minute.  Scurgem jumatate din zeama lasata de capsuni, iar peste capsuni adaugam lingura de faina. Amestecam si mai lasam pe foc inca 2-3 minute.
Punem capsunile in foarma de tarta, presaram restul de aluat oprit( la mine a fost cam putin) si dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.
Lasam 10-15 minute la cuptor la foc iute. Pofta buna!
 

TIPS-URI

1

Se pot inlocui capsunele cu alte fructe sau chiar cu ciocolata.

2

Putem orna cu ciocolata sau alte fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce- sarata