Tarta cu carne tocata si legume mexicane

de Andra_Constantinescu in Mancaruri cu carne, 23 Aug 2018 | 3250 vizualizari

 

Tare buna a fost aceasta tarta! La trandafirasi m-a ajutat mama :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 g unt
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 1 ou
  • 250 g faina
  • Umplutura:
  • 250 g carne tocata vita-porc
  • 100 ml ulei
  • sare, piper
  • 1 ceapa
  • 200 g amestec mexican
  • 150 g fasole rosie din conserva
  • 50 g porumb dulce din conserva
  • putin cimbru uscat
  • 2 linguri suc de rosii
  • 2 oua
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 9 felii de sunca Padurea Neagra (100 g)
  • Dimensiune tava: 36 x 13 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne tocata si legume mexicane:

Untul, sarea, oul si faina (care se pune treptat) se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se da la rece pentru cel putin 30 de minute.

Intre timp, se pregateste umplutura: intr-un wok se pun uleiul, carnea tocata, putina sare si putin piper. Se caleste carnea, apoi se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata). Dupa ce s-a inmuiat si aceasta, se adauga amestecul mexican, fasolea rosie, porumbul si cimbrul si se mai tin la foc 1-2 minute. Se potrivesc de sare. Se pun apoi intr-o sita si se lasa sa se racoreasca. Dupa aceea, se transfera intr-un castron si se amesteca cu sucul de rosii, ouale si boiaua de ardei dulce.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor si se pune intr-o forma de tarta unsa cu unt, inlaturandu-se excesul. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se adauga umplutura. Se pun 4 felii de sunca pe deasupra, iar din restul feliilor de sunca se formeaza trandafirasi.

Se decoreaza tarta cu aluatul ramas si cu trandafirasii din sunca.

Se introduce tava la cuptor pana cand aluatul este rumen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne tocata si legume mexicane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc la cuptor, cu legume si mirodenii