Tarta cu cartofi, ceapa si branzeturi

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2011 | 9242 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 160 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 3 lingurite de lapte
  • 1 ou
  • 60 g unt
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 1 lingura ulei masline
  • 1 cartof mare fiert in coaja
  • 3 oua
  • 100 g ricotta
  • 100 g cascaval
  • 100 g telemea sarata
  • 1 ceapa rosie
  • 1 felie mare de sunca
  • 1 felie de slanina
  • 1 crenguta mica de rozmarin
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cartofi, ceapa si branzeturi:

Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele. Il lasam apoi sa se odihneasca cam 15 minute, cat timp pregatim umplutura.

Calim ceapa, sunca si slanina intr-o lingura de ulei. Calim doar pana ceapa devine sticloasa, sa nu prinda culoare aurie. Batem ouale si le le amestecam cu rozamrinul tocat marunt, ceapa, sunca si slanina calite.Amestecam branzeturile, apoi le turnam peste oua. Asezonam cu sare si piper si amestecam pentru a se omogeniza compozitia.

Intindem aluatul cu mana in forma. Il intepam cu furculita din loc in loc. Punem cubulete de cartof fiert peste aluat, apoi turnam amestecul de oua.

Dam tava la cuptorul preancalzit la 180°C pentru 45 de minute. Asta e tot! Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cartofi, ceapa si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tartă cu file de anșoa, roșii uscate și brînzică de casă