Tartă cu ciocolată

de sisterskitchen in Prajituri, 13 Feb 2012 | 3586 vizualizari

 

Cum am încercat o varietate de tarte cu fructe, a venit şi vremea CIOCOLATEI!
De multă vreme ne doream să facem această tartă şi în weekend am reusit. Combinaţia de aluat fraged cu cremă fină de ciocolată este o nebunie!!
Un desert cu multă ciocolată pentru iubitorii de gen, cu care nu ai cum să dai greş atunci când ai invitaţi sau când vrei să faci o bucurie prietenilor . Un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat
  • 120 g făină
  • 60 g cacao
  • 2,5 g sare
  • 60 g zahăr pudră
  • 60 g unt la temperatura camerei
  • 30 g ciocolată neagră, topită şi răcită
  • 1 ou
  • UMPLUTURA:
  • 150 ml lapte
  • 250 ml frişcă
  • 250 g ciocolată neagră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu ciocolată:

1. Amestecaţi făina, cacaoa şi sarea.

2. Adăugaţi zahărul pudră şi untul.

3. Adăugaţi ciocolata topită şi răcită si amestecaţi până ce compoziţia devine uşoară, pufoasă şi cremoasă.

4.Adăugaţi făina, urmată de ou şi amestecaţi pânâ ce se formează un aluat moale, manevrabil.

5.Modelaţi coca într-o formă ca de bilă şi intindeţi-o într-o tavă rotundă.

6. Acoperiţi-o cu folie şi puneţi-o la frigider timp de 30 de minute. Preîncalziţi cuptorul. înţepaţi aluatul cu o furculiţă şi lăsaţi tarta să se coacă "orb" timp de 15-20 minute.

7. Lăsăm tarta să se răcească.

PENTRU UMPLUTURA: Aduceţi laptele şi jumătate din frişcă la punctul de fierbere într-o oală mai mică.

8. Rupeţi ciocolata în bucaţele mici sau radeţi-o.

9. Turnaţi crema încalzită şi laptele peste ciocolată şi amestecaţi până ce aceasta s-a topit şi s-a omogenizat. Lăsaţi amestecul să se răcească

10. Amestecaţi frişca rămasă până se întăreşte şi adăugaţi crema de ciocolată.

11. Turnaţi compoziţia peste aluatul deja copt şi lăsaţi amestecul la rece (4 ore) înainte de a-l servi.

12. Noi am ornat cu ciocolata neagră, fulgi de migdale şi am servit cu ingheţată de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie