Tartă cu ciocolată

de LC in Prajituri, 29 Mar 2012 | 3845 vizualizari

 

De aici m-am inspirat :) http://artaculinara.com/tarta-de-ciocolata-1348.html

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 160 g unt
  • 110 g zahăr
  • 1 praf sare
  • 300 g făină
  • 2 ouă
  • 30 g cacao
  • coajă rasă de portocală
  • CREMA:
  • 100 ml lapte
  • 300 ml frișcă nebătută
  • 50 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 200 g ciocolată neagră
  • 2 gălbenușuri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu ciocolată:

Pentru aluat am frecat untul cu zahărul până s-a topit împreună cu un praf de sare, după care am încorporat făina cernută cu cacaua, apoi coaja de portocală și ouăle. Am amestecat până s-a legat aluatul astfel încat să pot forma o bilă..L-am învelit în folie de plastic după care l-am lăsat la frigider pentru o oră. După aceea l-am scos, l-am întins și am căptușit cu el forma de tartă unsă cu unt. Să nu uităm să împungem pe alocuri fundul tartei cu furculița și mai lăsăm o jumătate de oră aluatul la frigider.

Între timp vom prepara crema astfel : punem laptele, frisșca și zahărul într-o cratiță și aducem la punctul de fierbere după care oprim focul și adăugăm ciocolata tăiată bucăți. Acoperim cratița cu un capac pentru 5 minute  apoi amestecăm bine până ce ciocolata s-a dizolvat complet. Într-un vas batem gălbenușurile și le vom încorpora în cremă după ce aceasta s-a mai răcit.

Încingem cuptorul la 180 g C și coacem aluatul timp de 10-15 minute, până capătă aspect de biscuite. Îl scoatem din cuptor și micșorăm temperatura la 170 g C. Turnăm crema peste blat și mai dăm la cuptor pentru încă 15 minute.

Tarta este gata atunci când umplutura de ciocolată este  fermă la suprafață, dar dacă mișcam tava tremură ușor ca gelatina. Scoatem tarta și o lăsăm să se răcească ( umplutura se va mai întări și atunci când o vom tăia nu va curge! )

TIPS-URI

1

opțional am folosit dulceață de căpșuni și fulgi de migdale, pentru un aspect mai apetisant

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 220 lei
1099.99 lei
879.99 lei

COMENTARII (12)

diaconta 1

29.03.2012, 22:39

tentanta

bucatarimcudiana 1

30.03.2012, 13:43

eu nu prea ma impac cu ciocolata , dar este apetisanta

deyutzky 1

30.03.2012, 15:12

excelenta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata