Tarta cu cirese si cacao

de Dulceatadetrandafiri in Prajituri, 4 Iul 2011 | 5368 vizualizari

 

Fiindca am cumparat pentru tortul aniversar mai multe cirese decat era cazul, am ramas cu un surplus care risca sa se piarda in anonimat. A rezultat, vorba cantecului, more "sweets for my sweet".

Iti recomand sa alegi cu grija cirese dulci, altfel risti sa iei din graba din cele imbarligate cu suratele visine, sa iasa tarta acrisoara si sa o pudrezi in nestire cu zahar. S-ar zice ca vorbesc din experienta :) .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente (foto 2):
  • 350-400 gr cirese
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 5 linguri de cacao
  • 5 albusuri de ou
  • o lingura de zahar pudra
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese si cacao:

Ciresele le speli si le lasi zvantat mai intai intr-o sita, apoi pe servete de hartie; le golesti de samburi (foto 1).
Intr-un bol cerni faina, cacaoa si adaugi jumatate din cantitatea de zahar (foto 3). Separat, bati albusurile spuma si adaugi treptat restul de zahar, zaharul pudra si putina esenta de vanilie (foto 4).

Peste albusurile spuma torni "prafurile" din primul bol (foto 5 si 6) pe care apoi le incorporezi cu o spatula, cu miscari ca de rasturnare de jos in sus (foto 7) pentru a obtine un aluat lejer, spumos.
Tapetezi o forma cu peretii detasabili si diametrul de 22/23 cm cu hartie de copt pe fund si respectiv putin unt si faina pe margini, torni aluatul si nivelezi (foto 8).

Imparti frumusel pe toata suprafata ciresele (foto 9 si 10) si dai la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de min.

Scoti tarta de la cuptor, o lasi cateva min sa se odihneasca in forma, apoi o lasi la racit pe un gratar. Cand e gata racita, o pui pe platou, o pudrezi cu zahar pudra si e numai buna de servit. Pofta buna!

Nota: Inspirata din Reader's Digest.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si portocale