Tarta cu cirese si crema de branza

de Criss in Prajituri, 15 Iun 2014 | 9273 vizualizari

 

Ieri am gasit intamplator un site frantuzesc cu retete absolut fantastice. Reteta pe care am vazut-o pe facebook si care mi-a atras atentia a fost aceasta http://www.recette-gateau.eu/tarte-aux-cerises-au-fromage-blanc/. Zis si facut si iata ce a iesit (cu mici modificari fata de reteta originala).
Va spun doar ca a iesit ceva de vis. O tarta absolut delicioasa cu cirese mari, carnoase si cu crema fina de branza . Cu siguranta am sa fac aceasta tarta si cu visine, pentru ca sunt fan visine, dar merge si cu caise sau piersici. Eu am sa va scriu reteta asa cum am facut-o eu, pe ghicite, pentru ca nu am reusit sa traduc in totalitate reteta. Totusi am inteles 90% si restul de 10% au fost modificarile si completarile aduse de mine.

 

INGREDIENTE

  • Aluat de tarta:
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 125 g unt rece
  • 3 linguri zahar pudra
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri apa rece
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu suc de lamaie
  • Umplutura :
  • 350 g cirese (cantarite fara samburi)
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • Crema de branza:
  • 300 g branza dulce sau crema de branza
  • 150 g zahar pudra
  • 2 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 200 g smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese si crema de branza:

Pentru crusta, se amesteca faina cu zaharul pudra si se adauga cubuletele de unt rece. Cu degetele se amesteca untul cu faina, astfel incat sa capete un aspect faramicios. Se adauga coaja rasa de lamaie, oul batut, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si apa rece. Se formeaza o bila de aluat nelipicios, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider o ora.
Pentru umplutura, se curata ciresele, se adauga zaharul si se amesteca. Se lasa cateva minute timp in care ciresele vor lasa zeama. Se adauga amidonul si se pune vasul pe foc, amestecand in continuu, pana cand se ingroasa ca o budinca.
Pentru crema, se bat ouale cu zaharul, pana cand isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Se adauga crema de branza, smantana, esenta de vanilie si coaja de lamaie.
Aluatul se intinde intr-o forma de tort, avand grija sa ajunga si pe margine. Se pune jeleul de cirese si peste cirese, crema de branza. Se coace tarta aproximativ 45-50 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se pune in frigider cateva ore. Eu am lasat-o pana dimineata. Se serveste pudrata cu zahar.
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

elucubratiiculinare 1

17.06.2014, 09:53

susu 1

17.05.2016, 16:27

Grozav, am visine și trebuie sa decongelez frigiderul. Vroiam sa fac un pandispan cu visine, m am sucit.O fac și eu și revin cu impresii. Eu as vrea sa pun un strat de brana, visine și iar branza mi se pare mai interesant ce zici?

Criss 1

18.05.2016, 13:35

Cu siguranta va fi foarte buna si asa. Si eu am facut tarta cu visine si e mai buna decat cu cirese.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza, lamaie si bezea