Tarta cu ciuperci de roua si salam uscat

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 18 Iul 2013 | 6563 vizualizari

 

cina este servita! Va poftesc cu mare drag...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat foietaj
  • 500 gr. ciuperci de roua
  • 3 linguri de ulei
  • 3 oua
  • 100 gr.salam uscat
  • 100 gr cascaval afumat
  • busuioc uscat
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci de roua si salam uscat:

Spalam buretii de roua in cateva ape.

Ii punem la calit in ulei si condimentam cu sare si piper dupa gust.

Calim buretii pana scade apa lasata de acestia.

Asezam aluatul foietaj intr-o forma termorezistenta, decupam dupa forma vasului,avand grija ca aluatul a cuprinda cel putin jumatate din inaltimea peretelui.

Restul aluatului se taie cu pintenul bucati mai mici pentru ca vor fi "aruncate" dupa asezarea umpluturii deasupra tartei.

Ramasesem la faza cu aluatul asezat in forma.... peste respectivul aluat asezam ciupercile calite,apoi salamul uscat feliat, cascavalul afumat feliat rupt bucatele,adaugam busuiocul uscat si peste toate astea punem restul de aluat taiat bucati.

Batem intr-un castronel ouale, adaugam putina sare si peste acestea si le turnam peste tarta, dupa care o trimitem direct in cuptorul incins in prealabil. Va sta acolo timp de 30-40 minute pana capata culoare aurie.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci de roua si salam uscat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]