Tarta cu dovlecei

de aalliinnaa07 in Aperitive / Garnituri, 27 Noi 2013 | 5186 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g dovlecei
  • 4 oua mari
  • 50 ml ulei
  • 125 g parmezan/ cascaval ras
  • 125 ml lapte
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei:

Dovleceii ii spalam, ii stergem de apa si ii taiem felii subtiri.

Galbenusuriele le mixam cu putina sare pana isi schimba culoarea si isi dubleaza volumul, apoi adaugam pe rand uleiul, parmezanul si laptele si amestecam bine. In compozitia de galbenusuri mai adaugam faina amestecata cu praful de copt, sare si piper si amestecam toate ingredientele foarte bine.

Intr-un bol separat se bat albusurile pana devine o spuma tare si le adaugam pe rand peste aluatul cu galbenusuri amestecand cu o lingura de lemn.

La sfarsit adaugam dovleceii taiati felii, amestecam bine si punem compozitia intr-o tava de 24 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Tava se baga la cuptor timp de 30-40 de minute pana se rumeneste tarta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crochete de pui cu caşcaval