Tarta cu fructe/ Minitarte

de alinutza1983 in Prajituri, 12 Oct 2010 | 8311 vizualizari

 

Aluatul acesta il folosesc cu incredere pentru tarte ( sau mini tarte )...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet unt
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura ( cu varf ) zahar
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde ( aproximativ 300 gr )
  • pentru umplutura:
  • 2 plicuri praf budinca vanilie
  • 2 linguri zahar
  • 1 l lapte
  • fructe la alegere
  • pentru finisare:
  • 250 ml zeama compot ( sau apa cu zahar )
  • 1 plic tort gelee
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe/ Minitarte:

PREPARARE:

1. Se lasa untul la temperatura camerei, apoi se taie in bucati mici, se amesteca cu zaharul si cele doua galbenusuri de ou, pana obtinem o consistenta spumoasa ( putem folosi mixerul ).

2. Separat, amestecam faina cernuta cu un praf de sare, apoi omogenizam compozitia anterioara cu faina..

3. aluatul se da la rece pentru aproximativ o ora.

4. dupa ce aluatul a stat la frigider perioada recomandata , se intinde o foaie potrivit de groasa , pe o suprafata infainata

5. se pregateste o tava de tarta , unsa cu putin unt si captusita cu faina ( dei nu e absolut necesar, intrucat aluatul are deja in compozitie unt si nu se va lipi.

6. se pune foaia in tava, se intinde cu atentie, apoi se inteapa cu o furculita, pentru ca la copt sa nu existe riscul ca aluatul sa se umfle si sa se ridice inestetic din tava ,....eventual se poate pune o hartie de cpt cu boabe de fasole peste...

7. se da totul la cuptor pntru aparoximativ 20- 25 minute, la foc mediu ( spre mic ), altfel exista riscul sa se rumeneasca prea tare ( asa cum am patit-o eu : ) ).

8. cat timp aluatul este la cuptor, pregatim fructele pe care alegem sa le punem pe tarta si budinca de vanilie, care se pregateste potrivit instructiunilor de pe plic.cand tarta este gata, se transfera pe un platou, apoi se pune peste budinca calda ( se pune calda pentru ca in mod contrar, se va intari si va prinde o pojghita deasupra, iar apoi nu mai are consistenta dorita) si bucatile de fructe.

9.pentru finisare , alegem sa punem deasupra o gelatina pentru torturi ( tort gelee ) - eu am gasit ceva de genul in magazinul Plus.
10. Tarta se pastreaza la frigider 2-3 zile ( daca rezista : ) ); se serveste rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe/ Minitarte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (22)

lilik 1

13.10.2010, 20:23

buna buna

kamy 1

13.10.2010, 22:48

5f

elena1988 1

30.01.2011, 18:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe