Tarta cu gem si bezea

de dentistutza in Prajituri, 27 Oct 2011 | 5050 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt. baza de tarta
  • 200 gr. faina
  • 120 gr unt rece
  • 2 galbenusuri
  • 80 gr zahar pudra vanilat
  • pt. bezea
  • 3 albusuri
  • 2 linguri apa clocotita
  • 1 praf sare
  • 5-6 linguri zahar
  • pt. umplutura
  • 1/2 borcan gem frecat cu
  • zeama de la 1/2 lamaie

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gem si bezea:

Se face un aluat nelipicios din toate ingredientele si se pune la frigider pentru 1/2 ora.

Se freaca gemul cu zeama de lamaie. Se scoate aluatul de la rece si se intinde pe masa infainata o foaie care se aseaza pe tava de tarta unsa cu unt. Se inteapa cu furculita.Se unge cu gem pe toata suprafata. Se coace la foc potrivit cam 12-13 minute .

Intre timp se bat albusurile spuma tare incepand cu praful de sare si apa clocotita.Se adauga zaharul si se mixeaza pana la dizolvare. Se scoate tarta din cuptor se acopera cu albusurile batute si se reintroduce la copt pana se rumeneste bezeaua, cam 15-20 min. in functie de cuptor.Se lasa la racit in cuptorul intredeschis.

TIPS-URI

1

am pus in bezea 2-3 picaturi de ulei esential de lamaie comestibil -foarte placut gust/aroma.

2

nu am folosit tot aluatul pt o singura tarta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza de vaci