Tarta cu mascarpone si mozzarella

de Miha in Aperitive / Garnituri, 6 Ian 2012 | 4123 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 10 g drojdie uscata
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri tarate de grau
  • ~500 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • 2 felii bacon
  • 4 felii de sunca
  • 150 g mascarpone
  • 200 g mozzarella
  • 2 oua
  • 3 catei usturoi
  • sare si piper
  • marar deshidratat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mascarpone si mozzarella:

Aluat:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina, taratele de grau, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.   

Umplutura:

Baconul il taiem bucatele. La fel si sunca si pieptul de pui. Intr-o tigaie antiaderenta prajim usor baconul, pana se topeste grasimea. Adaugam apoi sunca si pieptul de pui si le lasam la foc mic, pana se rumenesc usor, amestecand continuu. Dam deoparte si lasam la racit.

Intr-un castron punem mozzarella rasa pe razatoarea cu ochiuri mari, mascarpone, ouale si usturoiul pisat. Adaugam marar uscat, sare si piper dupa gust.

In tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina intindem 2/3 din aluat, ridicandu-l usor si pe marginea formei. Punem carnea, repartizand-o uniform, apoi turnam deasupra compozitia de branza. Din restul de aluat taiem fasii (sau orice alta forma) si facem un grilaj deasupra tartei.

Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mascarpone si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Quiche Lorraine