Tarta cu mere

de alba_zori in Prajituri, 11 Iul 2012 | 4230 vizualizari

 

Aceasta reteta o dedic celor care nu au in casa oua si celor care sunt intoleranti si sunt obligati sa refuze dulciurile cu oua si cred ca sunt multi,eu nu aveam in casa si am optat la o versiune totusi lejera dar foarte foarte buna intr-adevar,gustul chiar e minunat de bun,am pus ceea ce aveam in casa si ma bucur,am sa mai fac si alta data,si in plus este fara lapte sau unt deci este perfect pentru mine,diametrul tartei este de 28 cm deci destul de maricica ingredientele ajung la fix,sper sa va placa si voua.

 

INGREDIENTE

  • pentru pasta:
  • 500 faina 00
  • 12 gr praf de copt
  • 250 gr zahar brun sau alb
  • 125 ml apa
  • 70 ml ulei de masline
  • 70 ml ulei de floarea soarelui
  • o pastaie de vanilie
  • o lingura de scortisoara
  • pentru umplutura:
  • 4 mere golden mari
  • zeama de la o jumate de lamaie stoarsa
  • o mana de pistacchi
  • o mana de pinoli
  • o mana de prune uscate si stafide
  • 2 felii de pandispan maruntite sau savoiardi, sau biscuiti fara ou
  • 3 linguri cu varf de zahar
  • 3 linguri de rom sau alt lichior de care aveti
  • 2 linguri de mac(optional)
  • 50 gr ciocolata neagra maruntita
  • 2 linguri pline de scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Este foarte simplu de preparat, va explic pe scurt pentru pasta: am pregatit un bol de plastic unde am cernut faina, praful de copt si scortisoara. Am topit zaharul in apa si am adaugat amandoua feluri de ulei si miezul de la pastaie, am amestecat cele doua compozitii bine pana a devenit ca o minge.

Am invelit-o in folie transparenta si am lasat la congelator 20 de minute la odihnit, apoi am pregatit doua folii transparente intre care am intins cu sucitorul jumate din pasta. Am asezat in forma unsa cu putin ulei si faina, am taiat bordurile in plus, am facut gaurele cu furculita si am asezat si umplutura care am pregatit-o in timp ce se odihnea aluatul.

Am curatat merele, le-am taiat felii mici, am pus si toate cele impreuna prune, pinoli,etc. Le-am asezat deasupra, am intins si cealata parte de pasta si am asezat peste umplutura. Am facut si un trandafiras din ceea ce mi-a ramas si niste frunzulite in jur, am uns cu un pic de apa cam peste tot, ca sa se coloreze bine si am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 55 de minute sau pana s-a facut frumos colorata, un pic crocanta deasupra, dar foarte buna.

Am pudrat cu zahar pudra deasupra si am servit o felioara mica cu doua linguri de inghetata de soia, valsoia de visine...o minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

12.07.2012, 19:01

Nemaipomenit de buna trebuie sa fie, arata tare tare bine...si Savoiardi si pandispanul contin oua...asa ca nu-i lipsita total de ele...

mena29 1

12.07.2012, 19:04

alba_zori 1

12.07.2012, 21:32

asa e ai dreptate,dar se pot inlocui cu altfel de biscuiti sau chiar pesmet,e buna si asa,multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta de toamna: cu mere, pere si gutui