Tarta cu mere si caramel de post

de Nadyne in Dulciuri, 20 Noi 2016 | 5924 vizualizari

 

 Un rasfat simplu, gustos si aromat de post...

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar cu faina
  • 1/2 pahar zahar+ 2 linguri
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 mere mari
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura suc de mere sau apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si caramel de post:

  Spalam si curatam un mar si-l dam prin razatoarea cu ochiuri mari, apoi il presaram cu scortisoara.

  Adaugam zaharul, amestecam, punem apoi uleiul si amestecam din nou. Incepem sa adaugam cate putina faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.

  Punem la foc o craticioara cu mierea, cele doua linguri de zahar si lingura cu suc sau apa si aducem la punctul de fierbere. Zaharul trebuie sa se topeasca.

 Turnam siropul intr-o tava de chec sau o forma rotunda mai mica, apoi asezam celelalte mere spalate, curatate si taiate feliute subtiri. 

Aluatul se asaza peste mere si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 190 grade, unde se coace cam 40-45 minute sau pana cand trece testul scobitorii.

Lasam tarta sa se racoreasca, apoi o rasturnam pe un platou si presaram bucatele mici de miez de nuca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si caramel de post" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu urda si gem de afine