Tarta cu mere si crumble

de gaby_gabytza in Prajituri, 1 Mai 2013 | 5159 vizualizari

 

reteta am luat-o de La Ancuta e delicioasa ;)

 

INGREDIENTE

aluat

  • 300 g faina
  • 100 g zahar
  • 1/2 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri apa
  • 150 g margarina
  • 1 esenta vanilie
  • un praf de sare

umplutura

  • 1 kg mere
  • 130 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara

crumble

  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 120 g margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si crumble:

Aluatul-amestecam faina cu zaharul,sarea,praful de copt si esenta si omogenizam.Dupa adaugam margarina amestecata cu apa si esenta si framantam un aluat nelipicios.Dam la rece cca 20 minute.

Intre timp pregatim umplutura-curatam merele si le dam prin razatoare.Apoi calim merele la foc mic impreuna cu zaharul pana devine o compozitie mai groasa. Oprim focul adaugam scortisoara si lasam sa se raceasca

Crumble-amestecam zaharul cu margarina pana se topeste zaharul.Adaugam faina si incepem sa framantam un aluat sfaramicios.

Tapetam o tava de tarta cu hartie de copt.Scoatem aluatul de la frigider si il intindem.Il punem in tava si ii ridicam marginile. Peste aluat pudram putin cu gris si adaugam umplutura de mere.Dupa presaram usor deasupra compozitia de crumble.Dam la cuptor pana se rumeste frumos.

Dupa ce s-a racit o pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si crumble" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

MotanLaOale 1

01.05.2013, 23:59

gaby_gabytza 1

02.05.2013, 10:50

va multumesc

gaby_gabytza 1

02.05.2013, 10:50

babi crumble e un aluat sfaramitat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada “Padurea Neagra”