Tarta cu pere "Bourdaloue"

de Catalina L in Dulciuri, 2 Apr 2016 | 2785 vizualizari

 

Tarta Bourdaloue este o tarta cu pere inventata în secolul al XIX-lea de către un cofetar parizian stabilit pe strada Bourdaloue de unde si-a luat si numele.
http://leblogdecata.blogspot.com/2016/03/tarta-cu-pere-bourdaloue.htm

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 250 g de făină
  • 125 g de unt la temperatura camerei
  • 25g de zahăr
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 1 gălbenuș de ou
  • 5 cl de apă
Pentru crema de migdale:
  • 100 g de unt la temperatura camerei
  • 100g de zahăr
  • 100 g de pudră migdale măcinate
  • 2 oua
  • 2 linguri de rom
Pentru pere:
  • 4-5 pere
  • 150 g de zahăr
  • vanilie
Pentru decor:
  • 20 g migdale feliate
  • 1 plic pentru napat-jeleu transparent
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere "Bourdaloue":

Se prepară perele: se curata de coaja, se taie în jumătati si se curata de cotor. Le punem intr-o cratita,se adaugă zahărul și vanilia si se acoperă cu apă. Se aduce la fierbere si se fierbe la foc mic timp de 15 minute. Le lasam sa se raceasca în sirop. 

Se prepară aluatul: Punem faina in fantana intr-un castron, se adaugă sarea, gălbenușul de ou, apa si untul moale.Se amestecă ingredientele si se formeaza aluatul. Presati-l de cateva ori cu palma pentru a-l aplatiza . Lasati-l sa se odihneasca cel putin 20 de minute in frigider.

Se prepară crema de migdale: se freaca bine untul moale cu zahărul. Se adaugă ouăle unul câte unul, pudra de migdale și romul. 

 

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. 

Ungeti cu unt o forma de tarta, intindeti aluatul, asezati aluatul in forma. Decorati marginile.

Deasupra, intindeti uniform amestecul de crema frangipane. Scurgeti perele bine, taiati-le la suprafata in fasii subtiri si le depuneti peste frangipane lasand un pic de spatiu intre ele.

 

Presarati deasupra un pic de migdale feliate. Se da la cuptor timp de 30 minute.

Se prepară napajul- jeleul. 

Se scoate placinta din cuptor și se unge toata suprafata cu jeleul pregatit.

Lasati sa se raceasca inainte de a o scoate din forma.

Taiati si serviti. Se poate servi calduta sau rece.

Pofta Buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere "Bourdaloue"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici muntenesti