Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

de Bucataras in Dulciuri, 8 Mai 2024 | 2029 vizualizari

 

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

 

INGREDIENTE

1 aluat foietaj 400 g
100 g cremă de brânză
2 pere
50 g miez de nucă
100 g gorgonzola picantă
20 g miere
100 g prosciutto crudo
Busuioc si cimbrisor verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci:

Cum se prepara Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preîncălziți cuptorul la 190°C.
Tăiați aluatul foietaj într-o formă potrivită și așezați-l într-o tavă de copt. Din aluatul de foietaj se taie cate o bordura de cca 2 cm, de jur imprejurul foii.
Întindeți uniform crema de brânză pe suprafața aluatului, mai putin bordura.
Feliați perele și așezați-le peste crema de brânză.
Presărați miezul de nucă peste pere si putin cimbrisor. Totul intra la cuptor, la 190 grade C, pentru cca 20 de minute, până când aluatul este frumos rumenit și crocant.
Adăugați bucățele de gorgonzola picantă peste tarta fierbinte.
Garnisiți ușor tarta cu miere.
Împăturiți prosciutto crudo și așezați-l deasupra.
Lăsați să se răcească puțin înainte de a tăia și de a servi. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura