Aceasta tarta am savurat-o in weekend, intr-o mini excursie prin tara....din Craiova pe Transalpina.....alaturi de niste prieteni dragi.
Blatul:
Se taie untul sau margarina cubulete si se lasa la temperatura camerei. Se adauga faina, zaharul, ouale esenta si putina sare. Se framanta aluatul si se da la frugider sau congelator pana pregatim fructele.
Perele se curata si se taie feliute subtiri, bobitele de struguri se separa de pe ciorchine.
Scoatem blatul din frigider, il intindem cu sucitorul si il punem in tava unsa si tapetata.
Aranjam feliutele de pere pe marginea tartei si bobitele de struguri in interior.
Din unt, faina si zahar pregatim crumble-ul pe care-l repartizam uniform peste fructe.
Se da la cuptorul incins la 180 C pentru 40-45 min.
Sa o savurati cu placere!!!
1
Daca vi se par fructele prea zemoase, puteti presara peste ele o lingurita de pesmet, apoi repartizati crumble-ul.