Tarta cu peste, dovlecel si porumb

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 15 Aug 2015 | 5128 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 350 g faina
    • 200 ml apa calduta
    • 15 g drojdie
    • 1 lingurita zahar
    • sare
    • 3 linguri ulei
    Umplutura:
    • 500 g sardine in sos tomat
    • 150 g boabe de porumb
    • 1 dovlecel mic
    • 1 gogosar
    • 1 lingurita rozmarin uscat
    • piper
    • 5-6 linguri parmezan ras
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu peste, dovlecel si porumb:

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, presaram sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o adaugam peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa cate putin, pana obtinem un aluat omogen si elastic.  La final incorporam si uleiul. Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit 35-40 de minute.

Umplutura: Scoatem sardinele din conserva cu tot cu sosul tomat si cu multa atentie ii scoatem oasele, la mine sardinele au fost ceva mai maricele asa ca nu a fost foarte greu sa le curat. Le sfaramam putin cu furculita. Dovlecelul il spalam, il taiem rondele, gogosarul il spalam, il taiem felii rotunde si scuturam semintele. Luam aluatul dospit, il rasturnam pe masa de lucru, pe care presaram putina faina inainte. Intindem cu sucitorul o foaie potrivit de groasa, o asezam intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt. Tapetam si pe margini cu aluat, iar surplusul il indepartam. Intepam aluatul cu furculita, punem cam jumatate din peste. Asezam rondele de dovlecel, presaram porumbul, apoi feliile de gogosar. Punem restul de peste uniform, presaram piper, rozmarin iar la final parmezanul ras. Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste si prinde o crusta aurie deasupra. Cand este gata, o scoatem sa se raceasca putin si se poate servi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu peste, dovlecel si porumb" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu rosii si crema de branza