Tarta cu piept de pui

de lacrimioara in Aperitive / Garnituri, 12 Oct 2010 | 5058 vizualizari

 

reteta am luat-o de la miha care a postat-o pe bucataras si sunt multumita. Mersi miha

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa,
  • 250gr faina,
  • 1 lingurita sare,
  • 1lingurita drojdie uscata(eu am pus proaspata12 gr)
  • 1 lingurita zahar,
  • 1 lingura ulei.
  • Pt umplutura:
  • 1/2piept pui,
  • bacon afumat (eu am pus asa dupa ochi),
  • 3 ciuperci mari,
  • 2 oua,
  • 100 grame smantana,
  • 100 gr cascaval,
  • 2 linguri suc rosii,
  • 2 catei usturoi,
  • sare,
  • piper
  • oregano. 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piept de pui:

Drojdia se amesteca cu putina apa calduta si zaharul si se lasa la dospit 10 minute. Intr-un bol punem faina sarea si uleiul, drojdia si restul de apa si framantam pana ce devine un aluat elastic, lasam 30 minute la dospit. Dupa ce aluatul a dospit il punem  in forma de tarta unsa cu ulei, ungem aluatul cu sucul de rosii amestecat cu usturoi pisat si oregano, punem pieptul de pui (eu l-am rumenit putin in ulei si l-am lasat putin la racit apoi lam pus peste aluat) punem si baconul, ciupercile. Saram si piperam dupa gust . Oule se bat bine se pune smantana peste oua se amesteca si se toarna peste umplutura si dam la cuptor.

Lasam pana se rumeneste si scoatem afara si punem cascavalul deasupra si mai bagam  la cuptor pana ce se  rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida cu pesmet si cascaval