Tarta cu piept de pui si mazare

de Miha in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2011 | 6883 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Baza:
  • 150 ml apa
  • ~250 g faina + 2 linguri tarate de grau
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper
  • chilli iute
  • 350 g branza de vaci
  • 100 g smantana
  • 3 oua
  • 1 lingura marar deshidratat
  • 2 pumni de mazare
  • sare si piper
  • 150 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piept de pui si mazare:

Baza:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina, taratele de grau, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora. 

Umplutura:

Pieptul de pui taiat cubulete si condimentat dupa gust cu sare, piper si chilli iute, se perpeleste usor intr-o tigaie in cele 2 linguri de ulei de masline. Cand carnea incepe a se rumeni usor si zeama lasata a scazut se da deoparte de pe foc si se lasa la racit. Intr-un castron amestecam branza cu smantana, oua si marar. Se poate folosi si blenderul vertical pentru a obtine o crema fina de branza. Se sareaza si pipereaza dupa gust, apoi se adauga mazarea si se amesteca usor cu lingura.

In tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina intindem aluatul, ridicandu-l usor si pe marginea formei. Punem carnea, repartizand-o uniform, apoi turnam deasupra compozitia de branza. Acoperim cu un strat gros de cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari

Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piept de pui si mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

jolygina 1

12.11.2011, 15:19

Bucataras Medi 1

14.11.2011, 12:35

stii ca-mi plac tartele sarate ,da?...................

gaby_gabytza 1

15.11.2011, 18:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Quiche Lorraine