Tarta cu praz si branza de capra

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2017 | 5490 vizualizari

 

O tarta frumoasa, delicioasa si de efect. Combinatia praz - branza de capra este excelenta.
Am folosit un aluat foietaj rapid facut de casa - reteta aici (va trebuie numai jumatate, cealalta jumatate o puteti congela).
Daca nu aveti timp sa-l faceti, il puteti inlocui cu cel din comert.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/12/tarta-cu-praz-si-branza-de-capra.html

 

INGREDIENTE

  • 2 fire de praz (partea alba)
  • 1 ceapa esalota
  • 150 gr sos de rosii de casa
  • 150 g branza de capra
  • 1 ou
  • 10 cl de smantana
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 aluat foietaj rapid
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • paprika
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu praz si branza de capra:

Taiati prazul in rondele fine, tocati marunt ceapa esalota. Rumeniti prazul si esalota in uleiul de masline. Prajiti bine pana cand prazul este gatit. Puneti sare, piper. 

Intindeti aluatul foietaj si puneti-l in forma de tarta unsa. Intepati-l cu o furculita pe toata suprafata. Puneti deasupra sosul de rosii, apoi prazul cu ceapa.

Bateti oul cu smantana, un pic de sare si piper. Varsati compozitia peste praz si acoperiti cu felii subtiri de branza. Presarati cimbru uscat si un pic de paprika. Dati la cuptotul incins la 180 °C, timp de 30 de minute.

O puteti servi ca aperitiv sau antreu si se acompaniaza foarte bine cu o salata verde.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu praz si branza de capra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini cupe cu branzica