Tarta cu rosii

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 13 Iul 2013 | 3503 vizualizari

 

Extrem de simpla si adaptata in functie de preferinte, gust si cu ce era prin frigider...

 

INGREDIENTE

  • 7 rosii mici sau cherry
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat
  • carne de pui fiarta si maruntita(o pulpa)
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita otet balsamic
  • aluat foietaj(atit cit incape in tigaie)
  • pt decor:
  • cascaval ras
  • frunzulite de busuioc
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu rosii:

Se pune uleiul de masline intr-o tigaie mice care poate fi bagata ulterior in cuptor. Cind uleiul este incins se pune carnea de pui si se caleste 2-3 minute. Se adauga sare, piper, busuioc, rozmarin, se continua prajirea, se adauga rosiile intregi spalate si sterse, miere si otet. Se mai calesc toate ingredientele 2- 3minute. Se decupeaza o bucata de aluat foietaj atit cit sa incapa in tigaie peste toate ingredientele. Se aseaza foaia de aluat si se da la cuptorul incins la 170-180 grade pt 30 minte. Cind tarta este calduta se pune o farfurie peste tigaie si cu o miscare rapida se intoarce tarta in farfurie. Se rade putin cascaval si se decoreaza cu frunzulite de busuioc.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

neaparat lasati tarta sa se raceasca, rosiile si-au lasat din suc si tarta este mai suculenta

2

nu este necesar sa folositi carne

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigei cu cascaval si telemea