Tarta cu somon, broccoli, mazare si telemea

de oanapl in Somon, 28 Noi 2017 | 4422 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite
Azi m-am gândit să pregătesc o tartă delicioasă și frumoasă și am trecut la treabă. Am lăsat-o la cuptor 40 de minute și deoarece am considerat că ar mai fi necesare 5-10 minute am introdus-o din nou. Bubulina mea cea mică și poznașă m-a văzut când am umblat la cuptor și s-a gândit că am nevoie de ajutor... și a modificat temperatura la 250 de grade C. Mare mi-a fost surpriza când am scos tarta cea "bronzată" după 5 minute. Puteam să-i mai fac ceva? Și aici mă refer la bubulina mea. Oricum a fost foarte apreciată de membrii familiei ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj
  • 8 buchețele broccoli
  • 1 dovlecel mic
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 100 g mazăre
  • 1 buc somon file
  • 80 g telemea
  • 4 ouă
  • 120 g iaurt
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de măsline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu somon, broccoli, mazare si telemea:

Speli somonul, îi îndepărtezi pielea și îl pui pe grătarul încins și îl lași să se pătrundă pe ambele părți. După ce se răcește îndepărtezi oasele și îl rupi bucățele.

Desfaci buchețelele de broccoli, le speli și le fierbi în apă cu sare pentru 3 minute, apoi le scurgi bine.

Speli și cureți dovlecelul și îl tai cubulețe, iar ardeiul gras îl speli și îl tai felii și apoi le pui la călit în uleiul încins. Adaugi mazărea și bucățile de somon și lași să se răcorească puțin. Adaugi telemeaua dată pe răzătoarea mică și omogenizezi. Adaugi sare dacă mai este nevoie.

Mizexi ouăle cu iaurtul, un praf de sare și piper. 

Intinzi foaia de aluat și o trasnferi în tava unsă cu unt. Înțepi aluatul din loc în locși torni compoziția cu somon. Așezi buchețelele de broccoli și torni ouăle bătute. Tai surplusul de aluat și introduci tava în cuptorul încins pentru 40-45 de minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu somon, broccoli, mazare si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Medalion de somon la gratar