Tarta cu spanac si branzeturi la slow cooker Crock-Pot

de Rita Ilies in Slow Cooker, 9 Sep 2015 | 5080 vizualizari

 

Pentru că în ultimele postări ingredientul principal a constat în diferite tipuri de carne, m-am gândit să vă prezint și ceva mai ușo: o tartă delicioasă cu spanac și brânzeturi. Slow cooker Crock-Pot mă ajută să-mi satisfac cele mai mari pofte culinare și mă încântă de fiecare dată cu iz și gust aparte. Și dacă tot sunteți în criză de timp mulți dintre voi, această tartă mecesită maxim 15 minute de pregătire, pentru că de restul se ocupă slow cooker Crock-Pot DIGITAL.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • un pachet de aluat pentru patiserie
  • 500 g spanac congelat
  • 150 g ricotta
  • 100 g cașcaval
  • 60 g pesmet
  • două ouă
  • unt pentru a unge vasul ceramic
  • semințe de susan negru
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si branzeturi la slow cooker Crock-Pot:

   Am pus spanacul decongelat și stors de apă într-un vas împreună cu brânzeturile, iar după ce le-am amestecat am adăugat sarea, un ou și 50 g de pesmet, apoi am omogenizat totul.

   Pe masa de lucru am întins aluatul de patiserie cu ajutorul unui sucitor, apoi l-am tăiat astfel încât să obținem baza și marginea tartei. Am uns vasul ceramic al slow cooker-ului Crock-Pot 4,7l Digital și l-am pudrat cu pesmetul rămas. 

   După ce am așezat aluatul în vas am adăugat umplutura de spanac și brânzeturi.

   Am acoperit cu grilaj realizat din aluatul rămas.

   Am uns cu ou bătut și am presărat semințe de susan negru. Am copt tarta timp de 2 ore și jumătate pe modul ”low”, după care am aplicat ”tehnica șervețelului” :) , așezând sub capac câteva prosoape de hârtie pentru a absorbi umiditatea și pentru a ajuta partea superioară a tartei să se rumenească. Am setat aparatul Crock-Pot pe modul ”high” și am lăsat-o să se mai rumenească 30 de minute.

   Îmi place mult tarta aceasta, mai ales când e fierbinte alături de-o cană cu iaurt. Este nemaipomenită și pentru micul dejun. O pui la copt înainte de culcare și o ai proaspătă și caldă pe dimineață. 

   Poftă bună!

TIPS-URI

1

Când folosiți spanac proaspăt este bine să-l opăriți și să-l strecurați înainte, pentru a nu lăsa apă în interiorul tartei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si branzeturi la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de vita cu legume la slow cooker Crock-Pot