Tarta cu spanac si leurda

de adnia in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2013 | 3702 vizualizari

 

Aveam nevoie si de o gustare dupa-amiaza, asa ca am preparat tarta aceasta minunata.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pt. crusta:
  • - 2 oua
  • -50 gr. unt
  • -putina sare
  • -faina cat cuprinde
  • -pt. umplutura
  • -250 gr. spanac
  • -1 legatura leurda
  • -2 oua
  • -75 gr. telemea rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si leurda:

Din ingredientele pt. crusta, am format un aluat micut, pe care l-am lasat la rece 2 ore. Dupa acest timp, l-am intins cu sucitorul, obtinand un cerc cam de marimea tavii mele de tarta. L-am asezat in tava  unsa cu unt si pudrata cu putina faina si l-am intepat din loc in loc cu furculita.

Umplutura am obtinut-o asa: in apa fierbinte cu sare si vegeta naturala am pus spanacul si leurda sa se inabuse (sub capac, 5 minute). Am pasat cu blenderul frunzele scurse de apa, apoi am incorporat ouale si telemeua rasa.

Am turnat umplutura peste aluatul de tarta si am dat la cuptor pana a devenit ferma, iar crusta s-a rumenit frumos pe margini. Am lasat tarta in forma pana s-a racit, apoi am scos-o pe un platou.

A fost de-a dreptul magica!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]