Tarta cu umplutura de visine

de Rocsi in Prajituri, 8 Mar 2012 | 5897 vizualizari

 

Este o tarta ce iti incanta papilele gustative,mai ales daca va plac deserturile putin acrisoare sin in plus este de post.
Am zis ca daca tot este 8 martie sa va aduc si un desert ,un martisor dulce ,prin care sa va urez sa aveti o primavara frumoasa,insorita si plina de iubire.La multi ani!!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 125 gr margarina la pachet Unirea
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri apa rece
  • 1 plic praf de copt
  • 230 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala
  • Umplutura:
  • 400 gr visine fara samburi
  • 350-400 ml sirop sau zeama de compot de visine
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu umplutura de visine:

Aluat:

Mixam margarina (care trebuie sa fie la temperatura camerei)  cu zaharul vanilat,zaharul si apa. Adaugam praful de copt,coaja de portocala,iar la urma faina,pe care o punem treptat. Framantam cu mana pana ce faina este incorporata,iar aluatul devine nelipicios. Il invelim in folie si il dam la frigider pentru 1 ora.

Umplutura:

Intr-un bol amestecam praful de budinca cu putin sirop de visine. Acest amestec il punem peste restul siropului,adaugam zaharul vanilat. Turnam tot acest amestec intr-o cratita si punem pe foc,la flacara mica pana se ingroasa. Cand este ingrosata dam deoparte de pe foc,punem visinele si coaja de portocala. Amestecam bine apoi lasam sa se raceasca compozitia.

Scoatem aluatul din frigider. Presaram niste faina alba pe masa de lucru,apoi cu sucitorul intindem alauatul pana obtinem o foaie subtirica.
Tapetam o tava de tarta cu margarina si asezam cu grija foaia in tava. Taiem marginile,intepam cu furculita foaia ,apoi turnam umplutura.

Din marginile aluatului ,facem o foaie si decupam forme pe care le vom pune deasupra.

Dam tarta in cuptorul incins,la o temperatura potrivita (160-175 de grade) si o lasam acolo pana ce aluatul prinde o culoare aurie,circa 35 de minute. Cand este gata o scoatem si o lasam la racorit,apoi servim.

Daca nu va place sa fie prea acrisoara umplutura ,puneti 2-3 linguri de zahar in compozitia de budinca.

Sursa de inspiratie blat

Sursa inspiratie umplutura

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu umplutura de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tartă cu vişine