Din pacate nu am avut suficiente capsuni ca mi s-au stricat si erau si mici... deci scuzati decorul cam nereusit :))
Blatul este luat de la Timea super fain!
Iar crema am facut-o de la Deyu :X
Pentru crusta:
Pentru crema de vanilie:
Punem intr-un bol untul taiat cuburi, zaharul, sarea, oul, coaja de portocala si bicarbonatul stins in zeama de portocala.
Amestecam ingredientele cu mana,punem treptat faina. Daca nu se mai lipeste de mana aluatul ne oprim si nu mai punem faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider pentru 2 ore.
Se scoate aluatul,se pune faina pe blatul de lucru,intindem aluatul cu sucitorul in forma rotunda.
Intr-o forma detasabila sau normala(puneti hartie de copt dedesubt),punem aluatul in forma,intindem bine pe margini(ceea ce eu nu am facut),deasupra punem hartie de copt (dar nu pe margini ca mine ) si punem orez sau boabe de fasole,peste tot, se da la cuptor pentru 20-25 minute.
Pentru crema:
Punem galbenusuriile, cu zaharul, amidonul, esenta de vanilie si se toarna treptat laptele pentru a nu se forma cocoloase.
Se pune pe foc mic,se amesteca continuu,pana cand ia consistenta unei budinci.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Cand crema e rece se toarna peste tarta,iar deasupra punem capsuni taiate.
Se da la frigider pentru cateva ore.