Tarta cu visine si nuca

de Sidy in Prajituri, 4 Feb 2011 | 4641 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 1 marga Rama(250g)
  • 11-12 linguri faina( cu varf)
  • 7 linguri zahar
  • 100 g nuca prajita
  • 1 borcan visine fara samburi
  • coaja de lamaie
  • esenta de lamaie
  • sare
  • 1 ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine si nuca:

220 g marga se amesteca cu zaharul bine de tot apoi adaugam galbenusurile pe rand, coaja de lamaie si 10 picaturi de esenta. Adaugam faina, lingura cu lingura pina se face un aluat sfaramicios. Din aluat facem doua bile: una mai mare si una mai mica.Le punem pe o farfurie , le acoperim cu folie si dam aluatul pentru o ora la rece.

Scoatem visinele din borcan, le punem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga bine. Dupa ce a trecut ora , scoatem bila mai mare si o intindem pina se face aluatul de vreo 3 mm.

In tava de tarta unsa cu marga si tapetata cu faina punem aceasta foaie peste care presaram nuca prajita , apoi visinele. Scoatem de la rece si bila mai mica si o razuim pe razatoarea cu gauri mari, deasupra visinelor. Batem oul bine si cu ajutorul unei pensule il intindem deasupra tartei. Presaram bucatelele de marga ramase.

Dam tarta la cuptorul dinainte incalzit si lasam tarta sa se coaca 40-50 minute pina prinde o culoare frumoasa deasupra. Scoatem tarta din cuptor, o lasam sa se raceasca apoi presaram deasupra zahar praf.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri de toamna