Tarta de cacao cu aroma de migdale

de nilgun in Dulciuri, 3 Mai 2013 | 3983 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr.zahar
  • 75 gr.cacao
  • 50 gr. faina alba 000
  • 4 oua
  • 1 lingurita amidon
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta migdale
  • un praf de sare
  • pentru decor" fulgi de migdale
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de cacao cu aroma de migdale:

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se obtine o crema. se cerne deasupra faina, cacaua, amidonul, se pun  cele 2 esente. Se amesteca totul pana se omogenizeaza. 

Peste albusuri se pune un praf de sare si se bat spuma tare.Spuma de  albusuri se toarna peste compozitia de galbenusuri, si se amesteca usor. Se toarna compozitia intr-o forma de tarta teflonata cu diametrul de 26 cm si se da la cuptor. Dupa aproximativ 10 minute se pun si fulgii de migdale. Se mai lasa 10 minute, se scoate de la cuptor si se serveste ca atare. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de cacao cu aroma de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]