Tarta Godina

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 6 Mar 2016 | 4022 vizualizari

 

No, nu puteam sta deoparte la această provocare ;) Cum știți, eu sunt mai mult prietenă cu sărăturile ;) Așa că am conceput ad-hoc o tartă tare faină ;) Sper să-i fie pe plac domnului Godină ;) Un pic de creier, un pic de carne tocată și verdețuri de sezon ;) O bunăciune ptr pachețelul de mic dejun, savurat la volan în timpul serviciului ;) 

 

INGREDIENTE

  • Ouă 3 bucăți
  • Lapte 100 ml,
  • Făină albă de grâu 3 linguri,
  • Carne tocată 300 g,
  • Creier de porc 200 g,
  • brânză de burduf cca. 100 g,
  • Sare iodată 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Ceapă verde 3 fire,
  • Usturoi verde 3 fire,
  • Ardei kapia roșu 1 bucată.
  • Pentru decor:
  • Roșii cherry 1 ciorchine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Godina:

Din ouă, făină și lapte se prepară un sos béchamel ce se asezonează de sare și piper.

În acest sos se adaugă ceapa, usturoiul și ardeiul kapia curățate și tocate mărunt, apoi creierul de porc,carnea tocată, brânza de burduf mărunțită, amestecându-se ușor până se înglobează toate ingredientele. 

Amestecul obținut se toarnă într-o tavă termorezistentă și se introduce la copt îm cuptorul preîncălzit cca. 25 de minute la 200 grade. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Godina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj Godina cu telemea si cascaval