Tarta rustica cu mere

de Criss in Prajituri, 17 Apr 2013 | 6644 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • 300 g faina
  • 2 linguri zahar
  • 120 g unt
  • 1 lingura untura
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte rece
  • putina coaja rasa de lamaie

Umplutura:

  • 6 mere
  • 6 linguri zahar
  • putin unt (cam o lingurita)
  • zeama de lamaie
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu mere:

Pentru crusta, se amesteca faina cu zaharul, coaja de lamaie, se adauga untul rece si untura, apoi dupa se se amesteca aceste ingrediente, se adauga oul si laptele rece. Aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider 1 ora.  

Pentru umplutura, se curata merele si te taie in felii nu foarte subtiri. Se presara zaharul peste mere, se pune untul si se calesc merele pana scade sucul lasat si merele se caramelizeaza usor. Se adauga scortisoara. Eu n-am pus multa pentru ca baietilor nu le place, insa daca era dupa mine, puneam o lingurita.  Aluatul se intinde intr-o foaie rotunda, mai mare decat tava de tarta, pentru a putea plia marginile asa ca in imagine si a-i da tartei aspectul acela rustic. Se coace tarta 25-30 minute, pana cand crusta devine aurie.

Se serveste pudrata cu zahar si ideal ar fi fost cu un glob de inghetata alaturi. :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresă de post pufoasă și aromată – Rețeta savuroasă de casă

pe 17.03 la 09:55

Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat

de oanapl 7

pe 16.03 la 21:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta de fructe cu gelatina