Tarta sarata cu dovlecei si mozzarella

de Ilaria_sara in Aperitive / Garnituri, 6 Sep 2012 | 6306 vizualizari

 

Aceste ingrediente sunt pentru 6 persoane sau 4, daca sunt mai flamande. Este o tarta foarte buna, eu am pregatit-o pentru cina si nu a mai ramas nimic. Este foarte simplu de realizat si e gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi foietaj
  • 2-3 dovlecei lungi
  • 100 g kaiser taiat cuburi
  • 200 g mozzarella
  • 3 oua
  • 100 ml lapte
  • 100 g urda
  • 20 g parmezan sau un cascaval un pic sarat si dur ptr a se razui cu usurinta
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu dovlecei si mozzarella:

Spalati dovleceii si taie-i rondele subtirele. Frigeti-le intr-o tigaie cu putin ulei, sare si piper. 

Dupa circa 10 minute, adaugati kaiserul taiat cuburi si o cescuta de apa si lasati la fiert circa 5 minute. 

Intr-un vas amestecati ouale cu urda, un pic de sare si piper. Pune si laptele, mesteca si omogenizeaza crema.

Imbraca o tava ptr tarte cu hartie de copt si pune foaia de aluat, inteap-o cu furculita si pune dovleceii si kaiserul. Adauga mozzarella taiata cuburi si la urma crema de oua si urda. 

Dati o forma bordurilor si ungeti cu un pic de lapte. 

Coaceti la 180^ ptr circa 30 minute.  Lasati la racit un pic si apoi serviti. 

TIPS-URI

1

Aveti grija la cantitatea de sare pe care o folositi ptr ca parmezanul este destul de sarat, de asemenea si kaiserul. Totul depinde de gusturile dumneavoastra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu dovlecei si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (15)

- Andreea - 1

08.09.2012, 18:34

imi place...am pus-o la favorite...

Ilaria_sara 1

11.09.2012, 23:29

multumesc tuturor !!!
cand mai am timp, am sa mai scriu, momentan Sara, fetita mea de 2 luni, imi cam ocupa tot timpul !

kukibella 1

15.09.2012, 16:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei si cascaval