Tarte cu ceapa caramelizata

de alldaycooking in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2012 | 3695 vizualizari

 

INGREDIENTE

Crusta:

  • 300 gr faina
  • 1 cub drajdie
  • 100 ml apa calduta
  • 1 lingura fructoza
  • putina sare
  • 70 gr iaurt
  • 40 gr unt
  • putin ulei pentru uns formele de tarte

Umplutura:

  • 4 lingurite dulceata de stuguri
  • 2 bucati Miez de lapte
  • 1 lingura smantana
  • putin ghimbir macinat
  • putin rozmarin
  • 1 lingura gris

Ceapa caramelizata:

  • 1 lingura ulei
  • 2 cepe rosii
  • 2 linguri otet balsamic
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu ceapa caramelizata:

Pentru crusta: am pus faina intr-un castron, la mijlocul acesteia am facut o groapa in care am pus drojdia maruntita, fructoza si am adaugat apa calduta. Am lasat 15 minute la loc cald. Am adaugat apoi putina sare si iaurtul caldut. Am framantat toatre ingredietele si am lasat 30 de minute aluatul la loc cald.  Am intins aluatul intr-un dreptunghi peste care am intins untul moale. Am rulat aluatul si l-am lasat la rece 30 de minute. 

Am pregatit intre timp umplutura. Am zdrobit cu furculita 2 bucati Miez de lapte.  Am adaugat grisul, smantanam ghimbir si rozmarin si am amestecat foarte bine. Din aluatul rezultat am decupat rondele pe care le-am pus in tavile de tarte unse cu putin ulei si le-am aranjat pentru a imbraca frumos formele de tarta. Am pus cate o lingurita de dulceata de struguri si am repartizat-o aprox uniform peste aluat. Aam adaugat crema de branza. Am copt la 180 grade Celsius pana cand tartele au fost frumos rumenite.

Ceapa taiata rondele am prajit-o in ulei, iar in momentul cand a inceput sa se coloreze am adaugat otetul balsamic si am amestecat pana cand s-a evaporat lichidul. Pe fiecare tarta am pus putina ceapa caramelizata si am mai lasat cateva minute in cuptor.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Denissa 1

11.11.2012, 08:22

Deosebite

Ubulika 1

11.11.2012, 09:30

Toamna07 1

11.11.2012, 10:51

Placeeeee!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Salata de primavara