Tarte cu fructe

de Oana in Prajituri, 27 Apr 2009 | 9112 vizualizari

 

Sau…tarte dezmembrate…se pune? inceputul a fost promitator, dar finalul cam nasol :). Reteta asta am facut-o de mai multe ori, mereu au iesit super…acum nu stiu ce s-a intamplat, ce n-a mers, ca in momentul in care am scos tartele din forme doar cateva au ramas intregi!!

Hai sa va zic reteta si sa vedeti ce si cum, apoi ce-am inventat cu tartele sfaramate :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 200 g unt moale
  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • un praf de sare Crema de vanilie:
  • 0,5 l lapte
  • 3 oua
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 150 g zahar
  • 2 fiole esenta de vanilie
         Fructe pentru decor:
  • ananas
  • portocale
  • kiwi
  • struguri
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu fructe:

Bun! Aluatul se face in felul urmator: faina se pune intr-un bol mare, se face o gaura in mijloc si se adauga untul taiat bucatele, ouale, zaharul si sarea. Se amesteca bine cu mana pana se incorporeaza ingredientele si se obtineo coca. Se lasa la rece 1-2 ore.

Laptele si ouale se pun la fiert, apoi se adauga faina amestecata cu zaharul si se amesteca in continuu cu un tel, sa nu se lipeasca. Cand s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga apoi vanilia.

Pentru ca nu mi-au iesit tartele si m-am suparat, am facut o crema la plic, Creme Ole de capsuni

Formele de tarte se ung cu ulei. Se ia cate o bila de aluat si se pune in forma, iar cu ajutorul degetelor imbracam bine peretii formei. Se inteapa aluatul cu furculita din loc in loc.

Tartele se coc in cuptorul incalzit, la foc potrivit, 20 de minute. Se scot fierbinti din forme, se lasa la racit, apoi se umplu cu crema si se decoreaza cu fructe.

Eu am pus tartele sfaramate in boluri, apoi o lingura cu crema deasupra, iar bucatele de aluat si am decorat cu fructe. Desertul a fost tare bun la gust! Avea gust de tarte, ha, ha!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]