Tarte cu mere

de alilianaa in Prajituri, 2 Mar 2014 | 3245 vizualizari

 

Achizitie: mini-forme de tarte..si trebuiau incercate. Cat despre aluat pentru tarte dulci, am citit si am citit si am purces la ceea ce o sa fie scris mai jos. Rezultatul: un aluat de tarta super bun, fraged, se topeste in gura...

 

INGREDIENTE

  • 80 g unt plus o lingura unt
  • 160 g faina
  • un ou
  • 3 linguri apa
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar plus alte 4 linguri
  • 2 mere
  • scortisoara dupa gust
  • in plic tort gelee transparent
  • un praf de copt ( jumatate de plic)
  • o ceasca de vin alb demisec
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu mere:

Aluatul: se cerne faina. Se adauga praful de copt, un praf de sare,  zaharul, untul si se framanta. Va rezulta un aluat nelegat. Se adauga oul se framanta. La final se pune apa. Se framanta bine si se pune la rece. Intre timp se pregatesc formele de tarta, se unge fiecare cu unt.  Se scoate  aluatul, se intinde o foaie si se imbraca formele. Se pun la copt pentru 10-15 min. max. Cand sunt gata se scot si se pun la racit.

Merele au fost spalate si taiate,, julien" , ca legumele :)) Intr-o cratita se pune unt pret de o nuca si se adauga merele taiate cu cutitul betisoare, se pun merele, zaharul, scortisoara si se amesteca. Se adauga vinul si lasam sa fiarba pana ce merele incep sa se lege iar alcoolul se evapora. Merele astfel  pregatite se pun in formele coapte. De-asupra se aseaza tort gelee preparat cam asa: un plic de tort gelee transparent , 2 linguri zahar si 250  ml apa ( se inlocuieste cu un suc sau sirop, ideal asa este, dar...)se pune la fiert. Cand  incepe sa dea in clocot se da la rece si se aseaza deasupra merelor. Deasupra se pune scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si bezea