Eram cam nehotărâtă în ce priveşte desertul pentru weekendul acesta.Dar, clar trebuia să fie ceva cu fructe .Mama a zis categoric să fie fără cremă,aşa am decis să fie tartă.Mai aveam vişine din acelea puse la borcan,special pentru prăjiturit,aveam şi zmeură ,dar m-am gândit să-i adaug şi ciocolată.Si cum am pregătit prea mult aluat,am făcut o tartă mare şi mai multe mini tarte.Mie mi-a plăcut foarte mult cum s-a armonizat gustul dulce acrişor al fructelor cu cel puţin amărui al ciocolatei şi blatul fraged al tartei.
Din păcate m-am cam grăbit cu pozele ca să plec la soare şi relaxare iar când m-am întors,nu prea mai era nimic de pozat .
Pentru blatul de tarta:
Pentru jeleul de fructe:
Pentru toppingul de ciocolata:
Faina am amestecat-o cu un praf de sare si zaharul.,am pus apoi restul ingredientelor.
Smântâna am adaugat-o la urma pâna am obtinut consistenta dorita.
Trebuie sa rezulte un aluat usor de modelat.
Am pus coca la frigider pentru o ora,timp în care am pregatit jeleul de fructe.
Amidonul l-am diluat cu putin sirop,apoi l-am pus peste fructe si restul de sirop.
Am pus vasul pe foc si am amestecat continuu pâna s-a îngrosat.
L-am lasat sa se raceasca.
Am împartit aluatul într-o tava mai mare si în formele mici de tarte.
Deasupra am pus jeleul de fructe rece.
Pe tarta mare am facut un grilaj din aluat,pe cele mici nu am pus nimic,urmând sa pun ciocolata.
Le-am copt la 180 de grade timp de 30 de minute.
Ciocolata am topit-o pe baie de aburi împreuna cu frisca si am pus peste tarte când acestea s-au racit.
Am decorat cu cirese.
Dupa cum vedeti ,este o reteta foarte simpla,cu ingrediente la îndemâna.
Poftă bună !!!!