Le-am numit asa fiindca este reteta de tarte cu piersici a Sylviei un pic adaptata la gusturile mele si e in cinstea ei fiindca mi-a placut mult reteta de aluat si de crema de vanilie.
Linkul catre reteta Sylviei cu piersici
http://www.bucataras.ro/retete/3496/minitarte-cu-piersici.html#com41813
Aluatul de tarte se face amestecand intai 1 galbenus cu 70 g zahar , 1 pliculet de zahar vanilat si 125 g unt usor topit.Se adauga faina cu 1/2 din praful de copt.Se omogenizeaza totul bine si se da putin larece timp in care incalzim cuptorul si pregatim formele de tarte ce trebuie unse putin cu unt.Apoi intindem o foaie subtire si decupam cu gura unei cani largi la gura discuri maricele ce se vor mula pe marginile ondulate ale tartelor presand cu degetele.Apoi se dsau la cuptor si se scot cand s-au rumenit, cam dupa 20 de minute in functie de cuptor pot sta mai mult /putin.
Se scot , se lasa sa se raceasca , se pudreaza cu zahar , se umplu cu creme si se orneaza cu fructe!simplu dar delicios!
Cremele se prepara aproape identic, la cea de ciocolata adaugand in plus 1/2 ciocolata cu trufe maruntita in lapte.
Se freaca un galbenus cu 2 linguri dezahar si un plic zahar vanilat, se pune si esenta de vanilie si 2 linguri de faina sau amidon, eu am pus amidon. Se adauga laptele caldut se amesteca bine si se tine pe foc amestecand pana se ingroase ca o budinca.in cazul cremei de ciocolata intai topim ciocolata in lapte pe foc apoi dam deoparte sa seraceasca putin si apoi amestecam cu restul ingredientelorcare sunt identice ca la crema de vanilie.Au iesit delicioase ambele creme, cele mai bune creme ce am mancat ! din cea de ciocolata mi-ar amas si am papat-o rece cu capsuni proaspete ! wow!