Tarte vergeoise

de Sylvia in Prajituri, 15 Mai 2010 | 7034 vizualizari

 

Este o tarta execelenta cu mere sau alte fructe, numele ii vine de la sortimentul de zaharul brun inchis “vergeoise” .
Eu am facut-o de data asta cu mere, este dupa parerea mea cea mai legeja si aromata asa, puteti sa inlocuiti cu alte fructe .

 

INGREDIENTE

  • Pentru  aluat sfaramacios :
  • 250 grame faina,
  • 125 grame de unt,
  • un ou
  • 3 linguri de zahar.
  • Pentru tarta avem nevoie de
  • 4-5 mere curatate si taiate felii,
  • 2 oua,
  • o lingura smantana,
  • 100 grame de zahar brun,
  • 30 grame unt,
  • cateva linguri zahar brun
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte vergeoise:

  Framantam  un aluat sfaramacios din 250 grame faina, 125 grame de unt, un ou si 3 linguri de zahar. Se amesteca bine aluatul pana se formeaza o bula care se tine la frigider minim 30 minute .

  Se intinde o foaie de tarta si se aseaza in tava tapetata  cu unt, peste foaie punem ouale batute cu zahar si smantana. Aranjam apoi feliile de mere, turnam peste ele cateva linguri de zahar brun si cateva felii de unt .

 Se coace in cuptorul preincalzit la 210 grade primele 15 min apoi 15-25 minute pe 180 de grade. Este o tarta lejera si delicioasa , una din preferatele mele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte vergeoise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu mere